De goede eigenschappen van thee

Dat thee veel goede gezondheid eigenschappen heeft, klinkt je vast niet onbekend. Het voedingscentrum raadt zelfs aan om 3 koppen per dag te drinken. Het zorgt voor voldoende vocht en voert afvalstoffen uit je lichaam. Ook zorgt het voor een betere weerstand, gezondere tanden en een betere hersenfunctie. Maar thee heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen. We zetten ze even voor je op een rijtje!

Het werkt ontspannend

Thee bevat naast cafeïne, wat opwekkend werkt, ook theanine. Dat is een stofje dat je beschermt tegen stress en je stresshormoon verlaagd. Het drinken van een kopje thee wordt daarom ook vaak als een ontspanningsmoment gezien.

Thee is goed voor je immuunsysteem

Thee bevat vitamine zoals B1, B2, B6 en vitamine C. Ook bevat het mineralen zoals calcium, magnesium, zink en fluoride. Het zink en fruitzuren die in thee zitten zijn krachtige antioxidanten die je afweersysteem versterken en veroudering tegengaan. Daarom staat groene thee ook bekend om zijn ontgiftende werking. Ook hebben deze vitamines een positieve werking op het zenuwstelsel.

Stofwisseling

Thee heeft een positief effect op je stofwisseling. Door de combinatie van cafeïne en antioxidanten zou het een positief effect hebben op je stofwisseling, waardoor je meer gewicht zou kunnen verliezen. Het bevat bijna geen calorieën en vetverbranding wordt gestimuleerd.

Ontstekingsremmend

Groene thee bevat veel antioxidanten die een antibacteriële remming hebben en werkt daardoor ook ontstekingsremmend. Daarom kan groene thee ook worden aangeraden bij bijvoorbeeld huidproblemen. Door de antioxidanten kan het een positief effect hebben op een acne huid en de acne verminderen.

Concentratievermogen

In thee zitten antioxidanten, cafeïne en aminozuren wat er voor zorgt dat je je beter kunt concentreren en je je scherper voelt. Ruil daarom op werk zeker dat kopje koffie een keer per dag in voor een kop thee!

Bloeddruk

Het drinken van zwarte en groene thee heeft een goed effect de cholesterol in het lichaam. Ook verlaagt het de bloeddruk en het risico op een beroerte. Daarom geeft het voedingscentrum ook het advies van 3 kopjes thee per dag.

Thee is goed voor je gebit

Thee zonder suiker, bevat polyfenolen. Dit is een bepaalde chemische verbinding die de ontwikkeling van bacteriën tegengaat die een slechte adem kunnen veroorzaken. Groene thee bevat bovendien ook nog fluoride wat je gebit sterker maakt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat groene thee bijna net zo effectief was als mondwater dan chloorhexidine.